Musikevent

För en person som älskar musik så finns inget bättre än musikevent, konserter och spelningar. Det är höjdpunkten för året – att få gå och se sitt favoritband eller sin favoritartist äntra musikscenen till dundrande volym och härlig feststämning kvällen igenom.

Läs mer

Då musikevent ligger oss varmt om hjärtat kan du här ta del av information om olika musikevent världen över. Vilket musikevent är din favorit eller högsta önskan att få uppleva?

Coachella

Coachella är en av världens absolut största musikevent som går av stapeln varje år i Kalifornien, USA. Festivalen föddes år 1999 och har sedan dess vuxit allt större. Coachella passar alla då alla tänkbara musikgenres dundras ut ur högtalarna från scenerna.

Burning Man

Burning Man är det ack så populära och futuristiska musikeventet som går av stapeln under en vecka varje år i Nevada, USA. Burning Man grundades redan år 1986 och har närmare 80 000 deltagare från världen över. Här spelas allt från techno och dubstep till deep house.

Way Out West

Way Out West är Göteborgs alldeles egna stolthet som sedan 2007 tagit hela den svenska musikscenen med storm. Detta musikevent går av stapeln i Slottsskogen i Göteborg där de mest populära artisterna och banden från världens alla hörn är på plats.

Lollapalooza

Lollapalooza är från grunden en amerikansk musikfestival som genom åren huserat i olika städer runt om i världen. Sedan starten 1991 spelas hip hop, rock, punk, heavy metal och elektronisk musik under Lollapalooza. År 2019 gick Lollapalooza av stapeln i Stockholm.

Tomorrowland

Tomorrowland är musikeventet som arrangeras årligen med fokus på elektronisk dansmusik och house. Sedan 2005 har Tomorrowland ägt rum i Belgien och är i dag en av världens största musikfestivaler.

Ultra Music Festival

Ultra Music Festival invigdes år 1999 och är sedan startskottet en elektronisk musikfestival som går av stapeln i mars varje år i Miami, USA. Med sina 170 000 besökare har Ultra Music Festival blivit ett av världens allra största musikevent.